Sunday, May 8, 2011

kahwin tahun depan??



kahwin????????????????????????
ok..ni isu terbaru tentang aku!hahaha

alikisahnya begini...
pada suatu petang, mr hafiz berbual petang dgn emaknye.

mr hafiz: mak..mak..mak nk epi ker bab(adik die) kawen dlu?

emaknyer: epila..epi kn dh keje..kalo buleh, thn depan kahwin.mak nak betulkan rumah sket hujung tahun ni.nnt blh buat kenduri kat rumah ni dalam awal tahun ker..pertengahn tahun ke.


lalu,perbualan itu disampaikan kpd aku mlm td.dan aku rasa cm nk giler je!!aku baru 22 kot...eh silap..23.hehemuda lagi..masak pon kureengg pandai maa..aku cam xpercaya jer ngn apa yg disampaikn mr hafiz ni.rasa cm nak cekik2,sekeh2 dia pon ada!ada ker patot g tanya cmtu kt mak dia!aku yg rentungg...huhu

harini aku berkesempatan berbual dgn emaknye melalui panggilan telefon..dunia makin canggih kn?hehe



aku : makcik sehat?

makcik : alhamdulillah sihat.imah sihat?

aku : alhamdulillah..makcik tgh buatper?

makcik : tgh baca surat khabar.hehe.imah kt mana tu?

aku : epi kata mkcik tgh masak td..hehe.sy ada kt shah alam je makcik.

makcik : hehe..epi pandai2je.mkcik malas nak masak.hehehe.imah xg mana ke?mak ayah sehat?

aku : hehe..suruhla epi masak makcik.dok umah je makcik.mak ayh Alhamdulillah sehat.

makcik : epi tu..hehe.dia suruh makcik masak adala.hehehe.ada kawan ke kat rumah tu?

aku : hehe..ngader nyer die mkcik.ada tggl 2 org je makcik.patotnya 7org.tp ada yg dhkuar sbb dh hbs blajar.

makcik : epi mmg cmtu..hehe.sonok makcik dia balik.anak manja dia ni.hehehhe.oo..dah tu sewa mcm mana?

aku : keh2..manja rupenyer..tp dia xnk ngaku.hahaha..bocor rahsia dia.sewa sama.kira rm 170 satu kepala.

makcik : hehehe...oo..selamat la..xpyh risaula kalo naik.

aku : hehe..yelah makcik.tp ingt nk cr umah sewa len.yg murah sket.

makcik : ginilah..makcik ada cadangan.apakata,imah kawen cepat2 dgn hafiz.nnt boleh menyewa sama.

aku : gulppp..hehehehe.knp kami plak dulu makcik..kak intan kn ada lg.hehehe

makcik : makcik xkisah mana2 pon dulu..lau ada jodoh xkemana.makcik nk tgk epi ni ada org jaga die sblm mkcik xda nnt.mkcik pon dh tua.dia dhla manja.tp dia xbyk karenah.sng jaga dia.mkcik tgok imah blh jaga dia.dia pon bile makcik tnya,katanya nak imah.tp xtaulah imah nk ke tak kat die.xda dah orang dia nak.imah ajer.makcik pon rasa xda org len blh jaga dia.

aku : tp..nak ke dia dgn imah ni.ehhehehe..imah ni masak pon xpandai la makcik.hehe

makcik : makcik xkisah.dia suke imah.makcik pon suke.bab makan,epi xmakan bayk.dia dah cukup besar.hehehe

aku : hahaha..ye sgtla tu makcik.hehehe

byk agla yg kitorg borakkn..pjg nk citer sini.hehehe
yg pentingnyer..mak dia tanya,mak ayh aku dah tau ke pasal kitorg??aku kata tau sket2la..sbb xbajet hafiz nk serius smp tahap ni.ehehehe.mk dia pesan soh gtaw parents aku.
plg kelakau..mak dia dh plan nk tumpang umah adik dia kt batu gajah lau menjadi antara aku n anak dia tu.hehehe..adehh makcik...hehe

haa...lagi satu...ayt mak dia...
"dh kahwin nnt boleh la makcik numpang dok sekali".hahahaha..oh tidakkk...aku ni boleh ke jd menantu terbaik dgn otak giler2 aku ni??muahahahhaa..malu seyhhh..


2 comments:

  1. hahahaha...tu la..aku dh cakap dia serius...n ko kena kenal kan dgn family ko..make sure setiap majlis aku ada ok...WAJIB!!! if x, putus kawan..wahhh...hehehhee....;p

    ReplyDelete
  2. haha..sad..ak ada citer lg bestt

    ReplyDelete